Deel 3 van 4. Nougat als handelsmerk.

Zeer regelmatig krijg ik de vraag wie ik ben, wat ik doe en hoe ik hiertoe gekomen ben… Het bakken en koken zit niet echt in de familie. Zelf ben ik dol op Frankrijk: de veelzijdige natuur, de cultuur en de prachtige Franse patisserie. Graag vertel ik je in vier delen meer over mezelf en wat ik doe. De reeks sluit ik af met een leuke winactie. Lees je mee?

Deel 3 van 4. Nougat als handelsmerk.

Toen ik in april 2018 met EMmmmy’s startte, was mijn aanbod patisserieproducten (taarten/gebakjes) en hartige hapjes. Daarnaast begon ik al snel met het verkopen van de nougat die ik al jaren maakte en daarmee leek ik mijn ultieme product gevonden te hebben. Ambachtelijk gemaakte zachte nougat zie je nauwelijks in Nederland en het werd mijn missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met échte nougat.

Waarom nougat, hoe kom je daarbij? Dat is de meest gestelde vraag de afgelopen jaren. Tja, een heel duidelijk antwoord kan ik daar niet op geven. Nougat maakte ik al voordat ik mijn bedrijf in 2013 inschreef bij de KvK. Op vakantie in Frankrijk zag ik in mijn jeugd regelmatig de prachtige, grote blokken nougat. Natuurlijk zijn we ook in Montélimar geweest, de stad die bekend staat om de nougat. Mijn interesse was gewekt, hoe zou dat toch gemaakt worden? Ik ging op zoek naar recepten en begon met experimenteren. Uiteraard lukte het niet meteen, maar dat was juist de uitdaging. Ik maakte heel wat goede én mindere goede nougat. In 2013 verkocht ik mijn nougat voor het eerst op de Krabbenfoor in Bergen op Zoom en op de braderie in Wouw. En nu, meer dan 7 jaar later, heb ik mijn eigen nougatmerk en is de nougat te koop in verschillende winkels.

In de tussenliggende jaren heb ik niet stil gezeten. De nougat werd geperfectioneerd en de nougat van nu is absoluut niet meer de nougat van toen ;). Er bestaat geen studie ‘nougat maken’, dus ik leerde van de mislukkingen en missers. Ik ben tevreden over de nougat zoals deze nu is. Uiteraard blijf ik experimenten en ontwikkelen. Zo heb ik laatst de enige echte EMmmmy’s nougattaart ontworpen (zie foto)!  

Mijn echte doorbraak kwam door een artikel in BNdeStem. Mijn mailbox ontplofte en ik kon aan de bak! Verschillende winkels namen enthousiast contact met me op met de vraag of ze mijn nougat in de winkel mochten verkopen. Ik genoot van de steeds grotere vraag naar het product. Was het dan écht zo goed?!

Voor mijn nougat gebruik ik zoveel mogelijke lokale ingrediënten. Zo komt de heerlijke zijdezachte honing van Imkerij Ceres, de verse eieren van de Wouwse eierboer en de walnoten uit Wouwse tuinen. De variaties zijn eindeloos. Inmiddels heb ik twaalf hardlopende smaken in mijn assortiment en maak ik op verzoek speciale nougatsoorten. Naast dat de nougat bij mij is te bestellen, is deze ook te koop bij verschillende winkels. De verkooppunten vind je terug op mijn website.

Veel mensen kennen de typische (harde) nougat van de kermis. Maar de echte handgemaakte nougat van EMmmmy’s is zacht, vol van smaak, gemaakt van goede honing en royaal gevuld met noten en andere garnering. Verse, zachte nougat is wel degelijk een delicatesse. Die moet je geproefd hebben!

De volgende keer lees je wat mijn toekomstplannen zijn en welke bijzondere uitdaging voor de deur staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *