Nougat

  • Ambachtelijke nougat bestellen bij EMmmmy's uit Wouw.

EMmmmy’s ambachtelijke nougat 

Nougat, een lekkernij uit Frankrijk? Nee hoor, dat hoeft niet. Deze komt gewoon uit Wouw! 

Persoonlijk vind ik nougat één van de mooiste producten uit de wereld van de patisserie. Jammer genoeg kennen veel mensen enkel de keiharde nougat van de kermis met een verdwaalde pinda erin, dat is zo jammer. Daar moét verandering in komen! Mijn specialiteit is het maken van zachte nougat zoals deze ook in Frankrijk gemaakt wordt. Ben je geïnteresseerd in het kopen van nougat? Lees dan snel verder! Je kunt mijn nougat via deze website bestellen of kopen in de winkels die onderaan deze pagina vermeld staan. 

EMmmmy’s nougat wordt gemaakt van de beste ingrediënten. Van verse noten en honing en steeds een andere toevoeging maak ik nougat zoals een echte patissier deze graag ziet: zacht en vol van smaak. Geloof me, je weet niet wat je proeft! Nougat maken is een echt werkje voor perfectionisten. Naast de fantastische smaak, is dat vast en zeker ook een reden waarom ik er zo blij van word.

Ingrediënten EMmmmy’s nougat

De basisingrediënten van EMmmmy’s nougat zijn suikers, honing, glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten, een snufje zout en geroosterde noten en/of gekonfijt of gedroogd fruit. Afhankelijk van de smaak van de nougat, worden er extra ingrediënten toegevoegd zoals chocolade, amaretto of kaneel. De basis van de nougat is gluten- gelatine-, lactose-, kleurstof- en vetvrij (let voor de allergenen dus wel op eventuele toegevoegde ingrediënten!). 

Trots kan ik vermelden dat ik voor mijn nougat de Wouwse honing van imkerij Ceres gebruik. De smaak is fantastisch en het is toch geweldig dat ik voor mijn Wouwse nougat ook nog eens Wouwse honing kan gebruiken!? Daarnaast komen de eieren van de Wouwse eierboer en ook de walnoten komen uit diverse Wouwse tuinen. De heerlijke specerijen in mijn nougat komen van Royal Polak Spices.

Emmy snijdt nougat

Bereiding EMmmmy’s ambachtelijke nougat 

Nougat maken is niet eenvoudig. Het vereist ervaring, concentratie en precisie. De eiwitten worden stijf geklopt. De honing wordt apart gekookt van de suikers en glucosestroop. De kokende honing en suikersiroop worden op verschillende momenten en op verschillende temperaturen (komt zeer nauw!) op het eiwitmengsel gegoten, terwijl de machine verder klopt. Door de warmte van de honing en de suikersiroop stolt het eiwit en wordt het langzaam een taaie massa. Hier worden de noten, vruchten en andere toevoegingen doorheen gemengd. Als de nougat klaar is, wordt deze gevormd en moet deze een aantal dagen rusten om de juiste consistentie, hardheid en smaak te krijgen.

Mijn nougatassortiment bestaat momenteel uit de volgende smaken:

  • Wouwse nougat (naturel) met amandelen, hazelnoten en pistachenoten
  • Amaretto
  • Koffie/pure chocolade
  • Sinaasappel/kaneel
  • Framboos/pistache
  • Bosvruchten/pistache
  • Aardbei/ruby chocolade
  • Amarenakersen
  • Kers/pistache (gevriesdroogde zure kersen)
  • Walnoot/cranberry/vleugje kaneel 
  • Pinda/gezouten karamel
  • Melkchocolade/hazelnoot
  • Limoncello/pistache – Tijdelijk verkrijgbaar
  • Pecannoot/pinda/banaan/karamel-zeezout – Tijdelijk verkrijgbaar
  • Notenvrije nougat met zwart en wit sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten
  • Winterse nougat met walnoten en warme specerijen (seizoen) 

Nougat kopen

Mijn wens is om zoveel mogelijk mensen blij te maken met mijn ambachtelijke handgemaakte nougat. Wil jij ook zo’n lekker stuk nougat? Zoek je een origineel cadeautje of zou je mijn nougat graag willen serveren aan jouw gasten? Nougat kopen kan via het contactformulier op deze site. Heb je speciale wensen of ideeën? Ik denk graag met je mee! Neem contact met me op voor de mogelijkheden en bestellingen. De prijs van de nougat is afhankelijk van jouw wensen.

Neem ook hier eens een kijkje voor een origineel cadeaupakket.

Daarnaast kun je mijn nougat kopen in verschillende winkels. Momenteel wordt mijn nougat verkocht bij:

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Hilde van Loenhout