Blog

Deel 2 van 4. Van em-catering naar EMmmmy’s.

Zeer regelmatig krijg ik de vraag wie ik ben, wat ik doe en hoe ik hiertoe gekomen ben… Het bakken en koken zit niet echt in de familie. Zelf ben ik dol op Frankrijk: de veelzijdige natuur, de cultuur en de prachtige Franse patisserie.  Graag vertel ik je in vier delen meer over mezelf en wat ik doe. De reeks sluit ik af met een leuke winactie. Lees je mee?

Deel 2 van 4. Van em-catering naar EMmmmy’s.

In deel 1 vertelde ik over mijn plezier in bakken en koken en hoe ik mijn eerste eigen bedrijf begon. Maar om te bereiken waar ik nu sta met EMmmmy’s, heb ik een behoorlijke weg moeten afleggen. Ondernemen is ook een kwestie van blijven geloven en doorzetten.

Ik ben altijd al anders geweest dan anderen. Ik ging niet graag uit en was het liefste op mezelf. Ik bekommerde me graag om andere mensen en vond het belangrijk dat anderen zich prettig voelden.  Zelf was ik met weinig tevreden en hield ik van eenvoudige dingen en rust. Mijn werk zoals het nu is, is ook een zoektocht geweest naar mezelf, leren loslaten en het krijgen van zelfvertrouwen. Uiteraard liep ik tegen van alles aan.

Ik begon met niks vanuit onze eigen keuken en langzaamaan kreeg mijn bedrijf vorm. Ik schafte de materialen aan die ik nodig had en er kwam een klein keukenblokje bij. Via via wisten meer mensen me te vinden en ik kreeg meer opdrachten. Toen ik een jaar of 18 was, had ik behoorlijk wat werk en piekte ik al vrij snel. Ik liep 40 uur per week stage of ging naar school en als ik thuis kwam ging ik aan de slag met mijn eigen bestellingen. The sky was the limit. Ik had nog weinig ervaring en ik leerde door te doen en door te blijven proberen. Ik ben altijd al een echte perfectionist geweest en stop niet voordat ik iets écht goed onder de knie heb en tevreden ben. Ik houd van hard werken. Het maakt me blij als ik andere mensen zie genieten.

Toen ik afstudeerde aan De Rooi Pannen, wilde ik volledig voor mijn eigen bedrijf gaan. Helaas kwam ik mezelf tegen. Ik genoot van het maken van de mooiste dingen, maar steeds vaker sloeg de paniek ook toe. Overzag ik het wel, was het wel goed genoeg, ging het me lukken, vergat ik niet iets…? Mijn hoofd maakte overuren en het plezier verdween. Ik wilde maar één ding terug krijgen: rust. Ik besloot om een pas op de plaats te maken en werkte een tijd ergens anders. Daar overwon ik stap voor stap mijn angsten en kreeg ik iets meer zelfvertrouwen. Ik wilde dat het knagende gevoel dat ik voor mezelf wilde werken zou verdwijnen. Dat ik voor de in mijn ogen gemakkelijke weg kon kiezen en voor de rest van mijn leven voor een baas zou werken. Ondanks dat ik tegen mezelf zei dat ik geen eigen bedrijf meer wilde en ik bang was dat ik het niet kon, bleef ik dromen.

De vurige wens dat het me ooit weer zou lukken om de draad op te pakken, werd steeds sterker en van de één op de andere dag kon ik er écht niet meer omheen en moest ik wel luisteren naar wat mijn hart me ingaf. 1 april 2018 sprong ik in het diepe. Ik zegde mijn baan op en maakte een nieuwe start onder een nieuwe naam: EMmmmy’s was geboren…. Ik wilde niets liever dat de mooiste en lekkerste creaties maken en heel veel mensen heel erg mooie momenten bezorgen.

In mijn proces trof ik het met de juiste mensen. Mensen die overtuigd waren van mijn kunnen en vertrouwen in me hadden. Zij steunden me en zorgden er mede voor dat ik de moed had om door te zetten. Ik ging voor advies langs bij een vriend van Cees Holtkamp in Oisterwijk. We hadden een goed gesprek en onder andere hij en zijn vrouw trokken me over de streep. Zijn vrouw was het ook die met het lumineuze idee kwam om mijn eigen naam te verwerken in mijn bedrijfsnaam, waarbij de ‘Mmmm’ uiteraard verwijst naar lekker. Annika Jacobs, een getalenteerde jonge student aan de kunstacademie in Breda, ontwierp een prachtig logo en unieke website bij mijn nieuwe bedrijfsnaam. EMmmmy’s was een feit!

De volgende keer lees je hoe nougat mijn handelsmerk werd.

Deel 1 van 4. Hoe het begon…

Zeer regelmatig krijg ik de vraag wie ik ben, wat ik doe en hoe ik hiertoe gekomen ben… Het bakken en koken zit niet echt in de familie. Zelf ben ik dol op Frankrijk: de veelzijdige natuur, de cultuur en de prachtige Franse patisserie.  Graag vertel ik je in vier delen meer over mezelf en wat ik doe. De reeks sluit ik af met een leuke winactie. Lees je mee?

Deel 1 van 4. Hoe het begon…

Gek hoe het kan lopen. Ik ben enorm eigenwijs en eigenzinnig. Als klein kind was ik niet blij te maken met doelgericht speelgoed, met spellen die volgens de regels gespeeld moesten worden, met door anderen bedachte gadgets. Nee, ik koos mijn eigen ding en liet me niet door anderen vertellen wat ik moest doen. Ik hoefde niet bezig gehouden te worden, ik wist me altijd prima te vermaken. Ik tekende, kleurde, kleide, verfde en knutselde van alles. Van het een kwam het ander en ineens stond ik in de keuken. Hier begon het allemaal.

Wat begon met bakken en koken voor thuis, breidde zich al snel uit naar familie, vrienden en kennissen. Op een gegeven moment namen de bestellingen zodanig toe, dat het moment daar was om me in te schrijven bij de KvK. Hier wilde ik mijn werk van maken. In 2013 startte ik op vrij jonge leeftijd mijn eerste eigen bedrijf onder de naam em-catering. Ik volgde de opleiding cateringmanager aan De Rooi Pannen in Breda. Wat ik op school leerde, bracht ik meteen in de praktijk.

Toen al had ik een enorme passie voor de wereld van de patisserie. En dan met name de patisserie met verfijnde smaken en strakke taarten met de mooiste decoraties. Op De Rooi Pannen trof ik het met een mentor die regelde dat ik een aantal stages mocht lopen bij verschillende patissiers. Zo deed ik praktijkervaring op bij diverse cateringbedrijven én patissiers.

Mijn mooiste en meeste leerzame stage had ik bij Holtkamp. Overigens is dit nog een erg leuk verhaal. Ik had het boek ‘De Banketbakker’ van Cees Holtkamp (TIP VOOR ALLE BAKFANATEN! Geweldig boek met basisrecepturen patisserie), waaruit ik alles bakte. Toch was er iets met het recept om Zeeuwse bolussen te bakken. Na heel wat pogingen (iets met de aanhouder wint…) bleven de bolussen keihard en niet zoals het hoorde uit de oven komen. Het resultaat was om te huilen en ik begreep maar niet wat ik fout deed. Ik besloot Cees Holtkamp een mail te sturen. Ik legde het probleem uit en vroeg hem om hulp. Kort daarna belde Cees Holtkamp me op. Hij had het probleem met het recept tot op de bodem uitgezocht en nodigde me uit om langs te komen. Ik lunchte bij Cees en kreeg een rondleiding door de bakkerij. De klik was er meteen. Het warme karakter van Cees, de sfeer in de bakkerij, de mooie producten en vooral ook het gevoel dat ik welkom was. Vervolgens kwam ter sprake dat ik er stage kon lopen. Dat was vrij snel geregeld, ik was welkom. Naast dat ik er ontzettend veel leerde, was het ook een heel erg fijne werkomgeving met harde werkers en vriendelijke contacten. Daar wist ik definitief: dit maakt me blij.

In drukke tijden help ik nog wel eens een handje en geniet ik van de sfeer in de Amsterdamse bakkerij. En… Hoe leuk is het dat ik nu nougat mag leveren aan Holtkamp!?

De volgende keer lees je hoe em-catering veranderde in EMmmmy’s.

Nougat in de brievenbus

Hé daar aan de andere kant van het scherm. Wat een gekke en intense tijd hè? Maak iemand die je tijdelijk niet kunt zien, blij met EMmmmy’s nougat. De nougat wordt mooi ingepakt met daarbij een uniek handgemaakt kaartje of labeltje (met daarop jouw gewenste tekst). Één, twee of drie repen nougat in de brievenbus of een mooi pakketje met 5 repen nougat? Alles kan. De nougat wordt in Wouw gratis door mij bezorgd en buiten Wouw door PostNL. De nougat belandt in de brievenbus of wordt als pakketje voor de deur gezet. Volledig Coronaproof dus.

Klik hier voor de diverse smaken nougat.

Bestellen/meer informatie?
🦋 Vul het contactformulier in op www.emmmmys.nl.
🦋 Mail naar info@emmmmys.nl.
🦋 App naar 06-10786514.

Wouw Christmas Tree Shopping 2019

Wouw Christmas Tree Shopping is weer van start! De kerstboomloop vindt plaats van 9 december tot en met 29 december 2019. Koop je EMmmmy’s nougat bij Het Kaasmeske Wouw – Koetshuysch Kaas of bij de VVV in Wouw, dan maak je kans op een fantastisch nougatpakket. Koop je nougat, schrijf dan je naam en telefoonnummer op een briefje die je krijgt in de winkel en stop deze in de lotingpot. De winnaar maak ik 29 december 2019 bekend. Kijk hier voor meer informatie over dit evenement!

Fijne feestdagen!!

*** UPDATE *** Ook dit jaar hebben heel veel mensen nougat gekocht tijdens Wouw Christmas Tree Shopping! Kocht je nougat, dan maakte je kans op een nougatpakket. Onder streng toeziend oog van mijn zeer betrouwbare elfjarige assistent is er een winnaar uit de lotingspot getrokken✨… De winnaar is Bianca Verbocht. Van harte gefeliciteerd, het nougatpakket komt jouw kant op!

Kerstpakketten

Op zoek naar een kerst (relatie)geschenk? Met trots presenteer ik je EMmmmy’s cadeaupakketten. Verschillende pakketten met nougat van EMmmmy’s, de fluweelzachte honing van imkerij Ceres en de prachtige wijnen van Les Bulles Enchantées. Gaat je voorkeur uit naar een pakket met vijf verschillende repen nougat of naar het pakket met die heerlijke dessertwijn en drie verschillende repen nougat? Voor ieder wat wils! Wil je zo’n mooi pakket hebben of cadeau geven? Mail naar info@emmmmys.nl. Voor meer informatie: https://emmmmys.nl/leuk-cadeau/

Open dag met gratis proeverij

Op 22 september 2019 is het open dag bij Manuela van Het Baklokaal in Roosendaal (https://www.baklokaal.nl/). Je wordt ontvangen met gratis koffie of thee (verzorgd door de barista van Caffe Dono Roosendaal) met iets lekkers van Het Baklokaal. Daarnaast is er een proeverij met onder andere EMmmmy’s ambachtelijke nougat uit Wouw. Verder zijn er verschillende andere ondernemers die hun producten mee brengen. Bij Marleen en Theo kun je het ambachtelijk gebrouwen bier proeven van de Hill Devils. Francis Kuijk (ook bekend van Heel Holland Bakt) komt met haar Indische Basiskookboek en brengt heerlijke hapjes mee. De Bakery Shop is er met bakgereedschap en Boer, winkel van het land is er ook met hun foodtruck. Kortom, er is van alles te zien, proeven en beleven!

Je bent van harte welkom!
22 september 2019 – 14:00 – 18:00 uur.
Het Baklokaal, Boerkensleen 16, 4705 RL Roosendaal, Nederland
Klik hier voor de flyer.

 

EMmmmy’s bestaat 1 jaar!

Op 1 april 2019 bestaat EMmmmy’s alweer 1 jaar. Het was een bijzonder jaar met veel mooie momenten! Op zondag 31 maart 2019 wil ik hier van 14.00 tot 17.00 uur bij stil staan. Kom langs en zie waar ik al het lekkers maak. Ik bied je uiteraard een kopje koffie of thee en de mogelijkheid om nougat te proeven. Mocht je willen komen, graag een seintje zodat ik weet waar ik aan toe ben. Hopelijk tot dan!